Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

SEO, Growth Hacker, Branding, Social Media Marketing, Marketing automation, Conversion optimisation Email marketing Content marketing

Google's Digitale Werkplaats

Basisprincipes van online marketing

Voorafgaand aan de Minor heb ik de basisprincipes van online marketing training van Google gedaan. Zoals de naam al zegt worden hierin de basis gecreëerd. Dit kwam goed te pas omdat ik hierdoor kon kijken wat ik interessant vond en waar ik verder aan wilde gaan werken. Mijn interesse lag duidelijk meer op het gebied van werken aan de website en de standaard vaardigheden van marketing dan op het gebied van social media marketing bijvoorbeeld. Wel merkte dat ik hiervan nog niet veel kennis had en ik daar toch wat basiskennis in wilde opbouwen. Later in de minor heb ik hier dan ook wel nog een aantal cursussen voor gevolgd. Omdat ik een achtergrond heb in marketing vanwege mijn opleiding en ik de technische aspecten van online marketing eigenlijk zeer gemakkelijk heb doorlopen geef ik mijzelf een 100 procent score voor deze vaardigheid.

Hoe goed beheers ik deze skill?

LinkedIN Learning

Advanced Branding

Tijdens deze training heb ik geleerd de definitie van een merk uit te leggen. Wat de doel van een merk is en wat de bijbehorende merkstrategie is. Voor Select Festival is dat bijvoorbeeld geassocieerd worden met kwalitatieve hoogstaande feesten die vooruitstrevend zijn in de scene. Verder leerde ik in deze cursus meer over welke elementen die nodig zijn om een ​​hoge merkwaarde te bereiken. Dit zijn voor online marketing bijvoorbeeld backlinks en veel bereik op social media. De afgelopen paar maanden heb ik mij meer bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuw concept en bestaande producten, zoals de website, beter te optimaliseren. Branding is niet veel aan bod gekomen voor mij maar is wel heel de tijd rekening mee gehouden. Zo moet de website van een net zo hoge kwaliteit zijn als de evenementen die Select organiseert. Deze vaardigheid zou ik nog wat meer kunnen toepassen maar de kennis en vaardigheid bezit ik zeer goed, mede door mijn opleiding commerciële economie. Hierdoor geef ik mijzelf een score van 90 procent.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Advertising on Facebook

Deze cursus verdiept zich in het adverteren op Facebook en hoe je hier meer bereik creëert. Zoals eerder gezegd kwam ik erachter dat mijn kennis hier nogal in ontbrak en dat ik mij hierin beter wil verdiepen. Met name ook zodat als ik in een team samenwerk met iemand die dit in zijn takenpakket heeft ik weet waar het over gaat. In de cursus zijn gerichte advertenties op Facebook, het account aanmaken, identificeren met het juiste publiek, het publiek verfijnen met doelen, het opstellen van een budget, rapporten en heet verbeteren van advertentieprestaties besproken. Omdat ik deze kennis met nam heb opgenomen en niet heb toegepast geef ik mijzelf hiervoor een score van 85 procent.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Advertising on Twitter

Twitter is inmiddels een wat minder groot platform geworden maar kan voor specifieke doelgroepen nog interessant zijn. Op Twitter kan namelijk heel specifiek op demografie, trefwoord, gebruikersnaam of interesse en kan in realtime merkbekendheid worden opgebouwd. De hoofdreden om deze cursus te doen is dat Select Festival momenteel geen Twitter account heeft en ik wilde weten of dit toch misschien van toegevoegde waarde was. In deze cursus heb ik het volgende geleerd: twitter advertentie campagne typen, uw doelgroep definiëren en targeten, account opzetten, basismethoden voor targeting, geavanceerde targetingmethoden, bieden op Twitter-advertenties, advertentiecampagne maken, media en inhoud beheren en  twitter analyses bekijken. Tijdens de cursus kwam ik erachter dat de doelgroep van Select niet te vinden is op Twitter en dat het niet interessant is om hier naar uit te breiden. Twitter biedt eigenlijk ook helemaal geen support voor events, iets wat Facebook bijvoorbeeld wel doet. Tijdens de cursus heb ik mij aardig kunnen verdiepen in hoe Twitter wel maar vooral ook hoe het niet kan werken. Mijzelf geef ik en score van 75 procent.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Email and Newsletter Marketing Foundations

Email marketing is een essentieel onderdeel van de marketingmix. Email speelt een belangrijke rol in veel processen. Voor Select Festival kan je bijvoorbeeld denken aan de kaartverkoop, retentie, betaling, het toesturen van de tickets en het informeren van de klant. In deze cursus heb ik geleerd hoe je een emailmarketing campagne maakt een hoe die werkt: herken het doel van emailmarketing, segmentatie strategie, bepaal de juiste strategie voor het testen van emails en het identificeren welke statistieken kunnen worden gebruikt om te begrijpen met welke soorten emails mensen communiceren. Voor Select Festival heb ik dan ook een aantal email automatiseringen gemaakt zoals het bevestiging bericht bij de voorinschrijving. Omdat ik de kennis van deze cursus gemakkelijk tot mij nam en het ook goed heb toegepast voor Select geef ik mijzelf hiervoor een score van 100 procent.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Google Analytics training

Google Analytics is een essentiële marketingtool voor webanalyse. Deze krachtige tool biedt de mogelijkheid om site bezoeken, marketingdoelen en advertenties van een website bij te houden, te analyseren en erover te rapporteren. In deze cursus heb ik het volgende geleerd: het instellen van een account, de trackingtag installeren, werken met essentiële rapporten, annotaties gebruiken in analyserapporten, gegevens in de tijd grafisch weergeven, gegevens opschonen met inline filters,  het aanmaken en toepassen van permanente segmenten in rapporten, bepaal de locatie, demografie en interesses van gebruikers, het gebruiken acquisitierapporten om te bepalen waar gebruikers vandaan komen, werken met gedragsrapporten, trechters visualiseren en het opstellen van doelen. Voor Select Festival heb ik het account opgezet en ingesteld en ook de bijbehorende instellingen doorgevoerd bij de website, zoals de tags, en de instellingen gedaan bij de de webhosting. Deze skill heb ik aardig onder de knie en heb ik ook veel gebruikt en toegepast gedurende de minor en ik geef mijzelf daarom een score van 90 procent.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Growth Hacking Foundations

Growth hacking helpt marketeers met nieuwe ideeën te genereren en de verkoop en klantenwerving te versnellen. In deze cursus kwamen populaire growth hacking technieken ter sprake. Met name hoe je SEO, influencers, contentmarketing, sociale media, advertenties en meer kunt gebruiken om de groei te stimuleren. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen: growth hacking definiëren, groeiteams bouwen, identificeer de klant, OKR’s maken, marge canvas opstellen, het klant traject in kaart brengen, beheren van de productlevenscyclus, ideeën genereren, terugkeren van een mislukking, doorgroeimogelijkheden identificeren, gebruikers behouden en de gegevens vastleggen. Door deze cursus ben ik op het idee van de voorinschrijving van Select gekomen, dit is een mooi praktisch voorbeeld van hoe je groei kan hacken. Hierdoor geef ik mijzelf een 100 procent score voor de skill.

Hoe goed beheers ik deze skill?

SEO foundations

In deze cursus leer je dat alle consumenten de wereld beleven via hun laptops, smartphones, virtuele assistenten, tablets en meer zoeken ze op het  internet naar de producten en diensten die ze nodig hebben. Door gebruik te maken van SEO zorg je er dus eigenlijk voor dat je vindbaar bent voor de wereld. Deze cursus gaat over het beheersen van die basisprincipes: wat is zoekmachine optimalisatie, ontdek de basisprincipes van het lezen van pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, onderzoek de essentie van het begrijpen van trefwoord attributen, verdeel de stappen voor het optimaliseren van de niet-tekstuele componenten van een webpagina, herken hoe zoekmachines context indexeren, bekijk een overzicht van langetermijnstrategieën voor content planning en hoe deze kunnen helpen de content op uw site actueel te houden, definieer het publiek, de onderwerpen, de invalshoek en de stijl van uw website bij het in kaart brengen van uw langetermijninhoud, dentificeer de stappen die u moet nemen bij het bouwen van interne links binnen uw website, herken hoe u links kunt analyseren om de effectiviteit te meten en hoe lokale SEO werkt. Voor Select heb ik veel SEO gedaan. Ik heb backlinks gecreëerd, Google Cards aangemaakt, SEO-teksten geschreven, keywords bepaald n ingesteld en nog veel meer. Daarom geef ik mijzelf hiervoor een 100 procent score.

Hoe goed beheers ik deze skill?

UX-design

Voor het ontwerpen van de nieuwe website van Select Festival besloot ik deze cursus te volgen. Hier heb ik geleerd hoe gebruikerservaringen voor digitale apparaten en schermen te creëren. In de cursus werk je met een voorbeeld mobiele website waarbij je stap voor stap door heen wordt geleid. De volgende onderwerpen kwamen ter sprake:navigeren, wireframes maken, werken met vormen, tekst, afbeeldingen en maskers, call to action, prototyping en stijlgidsen en ontwerp systemen maken. De kennis uit deze cursus heb ik toegepast op de nieuwe site. Zo is bij de landing in een oogopslag alles wat belangrijk is in beeld met duidelijke call to actions. Voor deze skill geef ik dan ook 100 procent score.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Social media marketing foundations

Deze cursus gaat meer over de nieuwe mindset die je als marketeer moet hebben. Social media veranderd marketing drastisch doordat bedrijven rechtstreeks in contact konden komen met klanten. Zoals ik al eerder zei vind ik het belangrijk om hier goed mee om te kunnen gaan. In deze cursus heb ik het volgende geleerd: het ontwikkelen van een social media strategie, publiek definiëren, de juiste kanalen kiezen, best practices publiceren, een community bouwen en onderhouden, verkopen op sociale media, activiteit meten en innoveren met social media marketing. Hoewel ik deze ambities had gedurende de minor heeft Koen dit binnen het team opgepakt, wel hebben we een aantal dingen zoals de strategie samen besproken. Omdat ik dit niet echt in de praktijk heb kunnen brengen geef ik mijzelf hiervoor een score van 65 procent.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Marketing manager

De bovenstaande cursussen heb ik zorgvuldig uitgezocht en zijn onderdeel van een groter geheel. Doordat ik deze cursussen succesvol heb afgerond kon ik de aansluitende master cursus doen om het manager certificaat te behalen. Dit wilde ik graag doen omdat ik mijn management skills wil verbeteren omdat ik altijd de natuurlijke rol van leider aan neem in de groep. Online marketingmanagers spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen en implementeren van de digitale marketingstrategie van een organisatie. Ik heb ook de ambitie om later deze rol te vervullen. De cursus heeft mij geholpen op het gebied van online management maar voornamelijk met een ding: conditional leadership. Dit heb ik toegepast door mij aan te passen aan ieder individu in het team. Hierdoor hebben we goed werk kunnen verzetten een zelfs een 9,5 voor de eindpresentatie behaald. Dit resultaat geef ik dan ook aan deze bonus-skill.

Hoe goed beheers ik deze skill?

YOAST SEO Academy

YOAST SEO fundamentals

Deze cursus gaat over het gebruik van de Yoast SEO plugin voor WordPress. Uiteindelijk hebben we de website van Select niet gebouwd in WordPress maar de cursus was alsnog handig. Ik ging onderzoeken hoe SEO werkt, waarom SEO in WordPress zo belangrijk is, en tips en trucs geven over het werken met de metaboxen en de feedback die je krijgt in WordPress. In de rest van de cursus ging het vooral om dee plug-in-instellingen en andere plugin specifieke skills. Dankzij deze cursus heb ik leren omgaan met slugs en heet instellen van SEO titels. Dit heb ik uiteindelijk ook kunnen toepassen in de uiteindelijke website van Select Festival. Hiervoor geef ik mijzelf een 100 procent score.

Hoe goed beheers ik deze skill?

Kanalen die ook veel geholpen hebben:

uiteindelijk heb ik best wel wat tijd in bovenstaande cursussen gestoken maar waar ook veel tijd in is gaan zitten is kanalen als W3schools en YouTube. In de praktijk vond ik het gemakkelijk om een probleem waar ik tegen aanliep, zoals hoe een Spotify player te embedden, op te zoeken op deze kanalen. Hier heb ik dan ook veel geleerd. W3schools komt meer te pas als je een stukje code moet hebben zoals het maken van een link (a href) een op YouTube vind je meer tutorials over hoe je bijvoorbeeld een marketing automatisering maakt tussen je website en MailChimp. In het vervolg had ik het beter bij kunnen houden wat ik hier allemaal geleerd heb en hoeveel tijd hierin is gaan zitten.